Lucath
Creatief met glas

Wie zijn wij?

De helderheid, transparantie en het lichtspel in glas blijft boeiend om te zien.

Glasfusing
is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze  gedeeltelijk met elkaar te versmelten. Belangrijk is hierbij dat de verschillende glasdelen op dezelfde manier op hitte reageren en de ene niet sterker uitzet of sneller smelt dan de andere. Luc  en Karin combineren deze fuse-techniek met brandschilderen, glas in lood, zandstralen, appliqué en glas buigen. Geïnspireerd en gefascineerd geraakt door glas te bewerken volgden ze samen een opleiding glazenieren aan de ECI cultuurfabriek te Roermond.


Wij  geven U  een beeld van ons werk en de verschillende mogelijkheden van glas bewerken. De ideeën, technieken en creativiteit bundelen wij samen onder de naam Lucath. (een samenvoeging van Lucas en Catharina).

Elkaar inspireren en uitdagen in mogelijkheden, leid tot mooie en unieke creaties van glas. De verschillende technieken passen we toe in het bewerken van glas fusing.  Elk glasstuk wordt eenmalig ontworpen en is daardoor uniek in zijn uitvoering.Luc en Karin Compen-Feijen